2009-06-19 01:09:32• hírek • Szatmar.ro

Egyiptom keresztbe tett a világbajnoknak

Afrika bajnoka legyőzte Olaszországot, hihetetlen izgalmak az utolsó fordulóban.

A Konföderációs kupa második fordulójának zárónapján a B csoport két esélyese, Brazília és Olaszország bebiztosíthatta volna továbbjutását az Egyesült Államok illetve Egyiptom legyőzésével. A nap a papírformának megfelelően kezdődött, az észak-amerikaiak nem tudták megállítani a dél-amerikaiakat. Aztán jött Egyiptom és a torna legnagyobb meglepetését okozta.

A nap első mérkőzésén Brazília az első perctől fogva magához ragadta a kezdeményezést és fölénybe került az Egyesült Államok ellen. A hetedik percben ráadásul a vezetést is megszerezte, amikor Felipe Melo szépen csúsztatott meg egy szabadrúgást. Húsz perc elteltével az amerikaiak (mármint az északiak) kiegyenlítették a mezőnyjátékot, ám egy gyermeteg hiba miatt újabb gólt szereztek. Donovan végzett el szögletet, ám Beasley elbambult, a labda átgurult a lába alatt, a brazilok megszerezték és egy villámgyors kontra végén Robinho újabb gólt szerzett. Az első félidőben a jenkik nem tudtak felnőni a feladathoz, továbbra is a brazilok veszélyeztettek.

A második félidő elején Altidore révén az Egyesült Államok is közel került a gólszerzéshez, ám, mielőtt még elhihették volna, hogy gondot okozhatnak az ötszörös világbajnoknak, a játékvezető, kissé szigorúan, kiállította Kljestant. Ráadásul öt perccel később Maicon már háromra emelte csapata előnyét. Az utolsó fél órában Brazília tartalékolt az erejével, nem erőltette a támadásokat, míg az amerikaiak mindent megtettek a szépítés érdekében, de csak két kapufáig jutottak: előbb Feilhaber lőtte szét a felső lécet, majd Cassey fejese landolt ugyanott.



A másik mérkőzésen a világbajnok Olaszország, a várakozásoknak megfelelően, nem tudta ráerőszakolni akaratát Egyiptomra, amely teljesen egyenrangú ellenfele volt a squadra azzurrának. Az idő teltével az európaiak egyre nagyobb fölényre tettek szert, de csak Rossi veszélyes lövéséig jutottak. Igaz, Afrika bajnoka sem jutott közelebb a gólhoz, egészen a 40. percben, amikor egy szöglet után a teljesen egyedül maradó Humasz fejjel mattolta Buffont.

A szünet után egy másik Olaszország futott ki a pályára, egyre nagyobb fölényre tettek szert, ám támadásaikban nem volt átütő erő, játékuk lassú és körülményes volt. Ennek ellenére megszerezhették volna az egyenlítést, de Iaquinta a kivetődő el-Hadaryba lőtt, Pirlo szabadrúgása pedig csak centikkel kerülte el a kaput. Az utolsó húsz percben már nyomasztó volt az olasz fölény és a helyzetek is egymást követték, de Iaquinta és Montolivo lövését el-Hadary védte, akárcsak előző fejését. És amikor a Sion kapusa verve volt, akkor a kapufa állta Iaquinta útját...

Ezzel Olaszország igen nehéz helyzetbe került, hisz az utolsó fordulóban kénytelen legyőzni Brazíliát, ha tovább akar jutni. Amennyiben Egyiptom fölülmúlja az Egyesült Államokat, még Brazília is bajba kerülhet.


Egyesült Államok-Brazília 0-3
Egyesült Államok: Howard - Spector, Onyewu, DeMerit, Bornstein - Dempsey, Bradley, Kljestan, Beasley (Casey, a szünetben) - Donovan - Altidore (Feilhaber, 60.). Szövetségi kapitány: Bob Bradley
Brazília: Júlio César - Maicon, Lúcio (Luisao, 70.), Miranda, A. Santos - G. Silva, F. Melo - Ramires, Kaká (J. Baptista, 69.), Robinho - L. Fabiano (Nilmar, 69.). Szövetségi kapitány: Dunga Gólszerzők: F. Melo (7.), Robinho (20.), Maicon (62.)
Kiállítva: Kljestan (57.)

Egyiptom - Olaszország 1-0
Egyiptom
: el-Hadari - Ahmed Szaid, Hani Szaid, Vael Dzsumá, Fathi (Ahmed Hasszan, 80.), Szajed Moavad (Farag, 70.) - Hoszni, Savki, Humosz, Abutrika - Zidan (Ahmed Eid, 57.). Szövetségi kapitány: Hasszan Sehata
Olaszország: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Grosso - Gattuso (Montolivo, 58.), De Rossi, Pirlo - Iaquinta, Rossi (Toni, 58.), Quagliarella (Pepe, 64.). Szövetségi kapitány: Marcello Lippi
Gólszerző: Humosz (40.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: